Vize Prosedürü

Çocukların aile birleşimi

Elbette çocuklarınız da sizinle birlikte Almanya'da yaşayabilir. Onları nasıl yanınıza getirebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz

Vize Prosedürü

Çocukların aile birleşimi

Elbette çocuklarınız da sizinle birlikte Almanya'da yaşayabilir. Onları nasıl yanınıza getirebileceğinizi buradan öğrenebilirsiniz

Çocuklarınızı Almanya'ya getirmek

Siz veya eşiniz Almanya’da yaşama hakkına sahipseniz, 18 yaşın altındaki çocuklarınız da geçici veya sürekli oturma izni alma hakkına sahiptir.

Çocuklarınız Avrupa Birliği (AB) veya Avrupa Ekonomik Alanı (AEA) üyesi bir ülkenin vatandaşıysa, Almanya’ya giriş için vize almaları gerekmez ve Almanya’da herhangi bir kısıtlama olmaksızın yaşayabilir ve çalışabilirler.

Çocuklarınız AB veya AEA üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşıysa, Almanya’ya girmek için genellikle vizeye ihtiyaç duyacaklardır. Siz ve eşiniz Almanya’da geçici oturma iznine sahipseniz, 16 yaşından küçük çocuklarınız da size katılabilmeleri için geçici oturma izni alacaktır (Alman İkamet Yasası (AufenthG) Madde 32). Eğer tek ebeveynseniz, çocuklarınız için de vize başvurusunda bulunabilirsiniz. Ancak bu durumda velayet hakkına sahip diğer ebeveynin onayını almanız gerekecektir.

Size katılma vizesi alabilmek için çocuklarınızın da aşağıdaki kriterleri karşılaması gerekmektedir:

  • Evli, boşanmış veya dul olmamalıdırlar.
  • 18 yaşından küçük olmalıdırlar.

Vize için gerekli şartları yerine getiriyorsanız, vize başvurunuz için gerekli tüm belgeleri toplamanız gerekir. Gerekli belgelerin listesini genellikle ikamet ettiğiniz ülkedeki Alman büyükelçiliğinin veya Alman konsolosluğunun web sitesinde bulabilirsiniz. Aynı zamanda, vize başvurunuzu teslim etmek için de bir randevu almalısınız.

bilgi kutusu

Özel şartlar 16 yaşın üzerindeki çocuklar için geçerlidir. Yerel Alman Büyükelçiliğiniz sizi bu konuda bilgilendirecektir. Çocuğunuz 18 yaşını doldurmuşsa, genellikle kendi başına ayrı bir ikamet unvanı için başvuruda bulunmalıdır.

Almanya'da bir çocuğun doğumu

Bir çocuk Almanya’da doğarsa ne olur? Doğum sırasında geçerli bir oturma iznine sahipseniz, çocuğunuza da oturma izni verilir. İkamet Yasası’nın (AufenthG) 33. maddesine bakınız.

Alman vatandaşlığı soy bağı esasına dayanır. Bu, ebeveynlerden birinin Alman vatandaşı olması durumunda çocuğun doğumla birlikte otomatik olarak Alman vatandaşlığını kazanacağı anlamına gelir. Özel durumlarda, çocuklar doğumla birlikte ebeveynlerinin vatandaşlığına ek olarak Alman vatandaşlığını da alabilirler. Bu durumda geçerli olan kurallar hakkında daha fazla bilgiyi Almanya’da kalıcı olarak yaşama bölümünde bulabilirsiniz.

Profesyonel Danışmanlık mı almak istiyorsun?

Bizimle iletişime geç