Almanya'da çalışmak

Varışınızı ve eğitim sürecinizi planlama

Başlangıçta yardıma mı ihtiyacınız var? Burada sizi ilk adımlar hakkında bilgilendireceğiz - giriş hazırlıklarından matrikülasyona kadar.

Almanya'da çalışmak

Varışınızı ve eğitim sürecinizi planlama

Başlangıçta yardıma mı ihtiyacınız var? Burada sizi ilk adımlar hakkında bilgilendireceğiz - giriş hazırlıklarından matrikülasyona kadar.

Varış

Bir daire bulmak, ikametinizi kaydettirmek ve bir banka hesabı açmak – bunlar Almanya’da atmanız gereken ilk adımlardır.

Konaklama yeri bulma

Almanya’da birçok öğrenci yurtlarda kalıyor. Odalar ekonomiktir ve diğer öğrencileri hızlı bir şekilde tanıyabilirsiniz. Almanya’da Eğitim web sitesindeki “Öğrenci yurdu bul” seçeneği, tercih ettiğiniz üniversitenin bölgesinde bir yurt arama sürecinde size yardımcı olacaktır. Ayrıca DAAD, bir yurt başvurusu hakkında kapsamlı bilgiler sunmaktadır . Öğrenci destek hizmetlerinin adreslerini Deutsches Studentenwerk‘in web sitesinde bulabilirsiniz . Üniversitenizdeki Uluslararası Ofis de arayışınızda size yardımcı olacaktır.

Almanya’da kalacak yer bulma konusunda daha fazla bilgiyi “Almanya’da Yaşam” bölümünde bulabilirsiniz.

İkamet yerinizin kaydedilmesi (Anmeldung)

Almanya’da her ev değiştirdiğinizde, İkamet Kayıt Bürosuna kayıt yaptırmanız gerekir. Kalacak yer bulduktan sonra bunu yapmak için 14 gününüz vardır. Yeni adresinizi Vatandaşlık Dairesine (Bürgeramt) de kaydettirebilirsiniz. İkamet Kayıt Bürosunun veya Vatandaş Kayıt Bürosunun adresini üniversitenizin Uluslararası Ofisinden öğrenebilirsiniz. Uluslararası Ofislerin adreslerini DAAD ‘nin  web sitesinde bulabilirsiniz.

Banka hesabı açma

Ödemelerinizi (kira ödemesi gibi) hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmek için bir banka hesabına ihtiyacınız vardır. Bu nedenle mümkün olan en kısa sürede Almanya’daki bir bankada bir cari hesap açmalısınız. Çoğu kurum bu tür bir hesabı öğrenciler için ücretsiz olarak sunmaktadır.

Daha fazla bilgiyi, örneğin bir hesap başvurusunda bulunmak için hangi belgelere ihtiyacınız olduğunu”Almanya’da Yaşamak” bölümünde bulabilirsiniz.

Kaydolma ve yerleşme

Biliyor muydunuz? Üniversitenizin tüm hizmetlerinden yararlanabilmeniz için kayıt işleminizin tamamlanması gerekmektedir.

Kayıt için hazırlanma

AB/AEA dışındaki bir ülkeden Almanya’ya eğitim amacıyla geliyorsanız, ülkeye giriş için vizeye ihtiyacınız olmasa bile, kalmak için oturma iznine (Aufenthaltserlaubnis) ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle, ülkeye giriş yaptıktan sonraki üç ay içinde yerel Yabancılar Dairesine kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Sizinle ilgili konulardan hangi makamın sorumlu olduğunu öğrenmek için ideal olarak üniversitenizdeki Uluslararası Ofis ‘e danışmalısınız. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiyi DAAD ‘nin  web sitesinde bulabilirsiniz.

İkamet unvanı için başvuru

Mülakata hazırlanmak için önceden şirket hakkında bilgi edinmelisiniz, örneğin hangi ülkelerde faaliyet gösterdikleri veya hedef kitlelerinin kimler olduğu gibi. Becerileriniz, güçlü ve zayıf yönleriniz hakkında bazı cevaplar hazırladığınızdan emin olun. Ayrıca, ilginizi göstermek için görüşmecinize sorabileceğiniz soruları düşünün.

Mülakatın içeriğinin yanı sıra, birkaç standart çok önemlidir: Zamanında gelin ve akıllı telefonunuzu kapatın. Uygun şekilde, örneğin takım elbise giyin. Ancak, her sektörde kıyafet kuralları biraz farklı olduğundan, kendinizi önceden iyi bilgilendirmelisiniz.

Eğitiminize başarılı bir şekilde başlayın

Almanya’da Eğitim web sitesinde Almanya’daki eğitiminize nasıl başarılı bir şekilde başlayacağınız ve günlük yaşamınızı nasıl planlayacağınız konusunda birçok yararlı ipucu bulunmaktadır.

Almanya'da üniversite ve bölüm değiştirme

“AN! Anerkennung und Anrechnung im Studium” (Öğrenimde Tanınma ve Kredilendirme) web sitesinde, öğrenciler ve aday öğrenciler, üniversite veya bölüm değişikliği durumunda üniversite başarılarının tanınması ve yüksek öğrenim dışında edinilen yeterliliklerin kredilendirilmesi olanakları hakkında bilgi edinebilirler. (Web sitesi şu anda Almanca olarak mevcuttur).

Profesyonel Danışmanlık mı almak istiyorsun?

Bizimle iletişime geç